Proč nakupovat u regionálních farmářů?
Třeba proto, že suroviny pochází z místních polí a stájí a necestují za vámi přes půlku světa. Co je domácí, to je nám nejbližší, to naše tělo zná nejvíce a dokáže s tím nejlépe pracovat. Na etiketách zpravidla najdete přímo jméno farmáře, od kterého výrobek je. Můžete se tak jít i podívat, jak zvířata žijí či jak vypadá hospodářství a pole.
Kvalitní potraviny jsou půl zdraví a u masa to platí obzvlášť. Zvířata se přirozeně pasou na loukách, nemají urychlený vývoj díky hormonům, jsou prostě bez chemie. Takové maso je potom zdravé a obsahuje řadu důležitých látek a živin.
Zdroj: www.masozluky.cz
Vaříme z regionálních potravin
Doporučujeme brožurku receptů, ke kterým si můžete hlavní suroviny koupit v Bílých Karpatech, od místních farmářů a zpracovatelů – s regionální značkou Tradice Bílých Karpat.
Ke stažení ji najdete na http://www.vyrobkyzkraje.cz/e-book/
Tipy, jak skvěle uvařit z Regionálních potravin
Přesvědčte se o kvalitě potravin oceněných značkou Regionální potravina a vyzkoušejte je ve své kuchyni. Na webových stránkách najdete výběr tradičních jednoduchých receptů z deseti krajů Čech a Moravy. Při vaření se můžete nechat inspirovat kuchařkou „Vaříme z Regionálních potravin“, nebo kuchařkou „Recepty z regionu“, kde můžete pro změnu zkusit tradiční krajové pokrmy a využít „rad babičky“, které vám usnadní vaření.